betty

Alla inlägg under mars 2017

Av Bettan - 30 mars 2017 17:58

Tillbaka från 08-land.. vilken resa må jag säga.. jättebra utbildning, men allt runt omkring som kunde gå fel gick ju fel.. de började när vi checka in på hotellet.. first hotell kungsbron.. då vi insåg att våra rum låg i källaren ? de va dessutom svinkallt där, och man kan ju ändå förvänta sig att om man lägger stengolv i en källare, så borde man lägga värmeslingor under. Men icke!! Och inga fönster heller. När vi sa till om att de va kallt, blev mannen i receptionen först förvånad, och sen gav han oss varsin värmefläkt.. min första tanke "är detta ett skämt?!" ??? men svar nej. Frukosten ska vi inte tala om. Men vi såg iallafall Morgan och ola-conny som skulle ut på nya äventyr med varsin stor resväska.

På tisdagen fastnade vi i tunnelbanan pga eller fel.. vilket resulterade i att vi fick leta upp en buss som kunde ta oss till ett pendeltåg så vi kunde ta oss till centralen. Och igår när vi skulle åka hem, så stannade tåget ca 5 min utanför centralen.. guess what.. ELFEL!! Vi stod där i säkert 40 min, innan vi rulla in och skulle få byta till ett helt nytt tåg.. så när vi äntligen rullar iväg är vi 94 min försenade. ??? då tappade man tålamodet ordentligt och man var dessutom jäkligt trött. Väl hemma 22:30, 1,5 timme senare än vad jag skulle varit hemma, så var de direkt sängen.. upp kl 6 imorse och jobba. Gissa om miss B är tröttare än tröttast nu.. blir en tidig kväll ??? men resan vägdes upp av att jag hade faktiskt resesällskap ?

Skönt med fredag imorgon.. galet skönt!
/Miss B

Av Bettan - 26 mars 2017 20:17

När jag vaknade imorse, blev jag förvånad över att jag sovit ända till halv 10.. det brukar jag aldrig göra, men så kom jag på att det är ju sommartid nu, denna tidsomställning har berövar mig på en hel timme.. och dagen bara flög iväg. Helgen är snart över, och imorgon är det dags att jobba, och sen åker jag till 08-land för lite utbildning.. vilket påminner mig om jag jag borde packa väskan innan jag lägger.. *pust och stön* har fortfarande inte fått helt klart i lyan.. denna flytt har verkligen dragit ut på tiden och min energi.. saknar mina vänner i Gävle ? en av dem var o hälsa på mig förra helgen, de va supermysigt..
Saknar katten.. gunvald, han är hemma hos mina päron, eftersom jag ska iväg i veckan.

Nåja.. lär väl gå och packa den dära väskan.

/Miss B

Av Bettan - 26 mars 2017 01:28

Så är en ny vecka över.. men en bra sådan! Jacka trivs verkligen på mitt nya jobb, mina arbetskamrater är fantastiska och stöttande. Dom underlättar verkligen min vardag, och dagarna går så snabbt. I veckan blev jag utnämnd till positivitetsbassadör i mitt lag.. vilket känns som ett heders uppdrag.. och ganska ironiskt, medtanke på att min gamla chef ansåg att jag var väldigt negativ och spred negativ energi på arbetet.. lär väl säga att hon är nog den första och har förhoppningsvis den sista som säger att jag är negativ.. eftersom alla mina vänner höjer sina ögonbryn gör ett sådant påstående om mig. Alla som känner mig vet att jag är en positiv person och försöker att göra allt för att peppa mina arbetskamrater. Men men.. min gamla chef hade inte intresse av att lära känna mig mig som medarbetare eller att se mina insatser på arbetet... ni kan ju alla förstå varför jag slutade pga henne.
Jag trivs på mitt nya jobb och jag har inte längre "söndags-ångest" utan jag ser framemot att få träffa mina kollegor.
Igår lämnade jag lill katten gunvald hos mina päron eftersom jag ska på utbildning till veckan. Så idag har jag stor handlat och försökt att få ordning i lyan.. börjar faktiskt att likna en bostad. Inatt stället vi fram klockan en timme.. för det är äntligen sommartid!!! Hurra!!

/Miss B

Av Bettan - 21 mars 2017 20:52

Länge sedan sist nu.. och det har ju sina olika anledningar.. när man kämpar och kämpar så hinner man inte riktigt stanna upp och reflektera, vilket man egentligen borde.


Men.. jag har alltså flyttat upp till norrland, har ju alltid varit en norrlänning innerst inne och Gävle var ju egentligen bara tänkt som en fas i livet. Denna fas varade i nästan 6 år.. vet inte om det kan klassas som fasen då. Men mitt i allt kämpande var ändå räddningen att jag tog styrkan och modet till mig att säga upp mig från region gävleborg, en arbetsgivare jag inte har särskilt stort förtroende för.. inte i stort och inte för individen som jag hade som chef. I min mening är det illa när man måste säga upp sig själv för att rädd sig ur ett dåligt psykiskt mående, som till stor del orsakades av individen i fråga. Men som sagt, jag drog vinst lotten med hjälp av ett bra bollplank, stöttande och kärleksfulla vänner som gav mig styrkan åter. Och jag ångrar inte en sekund att jag slutade där och inte heller att jag flyttat hemåt till norrland. Och OM jag kunde så hade jag mer än gärna velat ta med mig mina fantastiska vänner som bor kvar i Gävle.. alla ni som funnits där och stöttat när det varit tufft   Evigt tacksam till er och ni vet vilka ni är. Sen finns de ju dom som man trodde skulle finnas kvar, men så var inte fallet.. tråkigt för dem. Men att en vänskap ska hänga på en individ.. nej tack! det har jag varken energi eller tålamod till. Man är faktiskt 2 om saken.

Hårda ord.. men det är dumt att ljuga och jag har under min deprimerande period fått lära mig att stå upp för mig själv och säga vad jag tycker, vilket jag tänker fortsätta med.


Men så.. jag och katten Gunvald är nu norrlänningar, jag toppade detta med att i januari ta skoterkörkort    FABOULES!! äntligen får man köra lagligt.. och bara tanken på att det faktiskt endast är 45 min hem till mina päron och mina fantastiska vänne här uppe, gör ju att man faktiskt kan spontan ses.. för vad är väl 45 min mot 3 timmars körtid?! ingenting.. det är vi väldigt glada för.


Jag fick fantastisk hjälp med flytten, super tack till alla inblandade!! och tack för all hjälp med upppackning och diverse annat.


Nu ska jag se kalla fakta som handlar om att det fria skolvalet inte gäller alla.. Idiotiskt i min mening.. alla är lika mkt värda oavsett begåvningsförmåga.


/Miss B

Ovido - Quiz & Flashcards