betty

Alla inlägg den 10 februari 2014

Av Bettan - 10 februari 2014 14:57

Happy 30 Miss B!!! Fina A spelade happy birthday med Stevie Wounder för mig på morgonen och hon hade även med sig superfina presenter. Så nu har man blivit firad på bästa sätt. Idag vaknar A med lite huvudvärk och ont i magen.. stackars liten! Själv vaknar jag med ryggvärk pga sängarna.. ålderskrämporna gör sig påminda. Idag är en ledig dag och vi har en segstart. Nu är kl snart 19:30 och om en halvtimme är det dags för middag. Så vad har vi haft för oss då?? Jo, vi har varit på roof top och spanat in vad som händer på gatan nedanför. Vi ser att dom håller på att bygga på ett hus här bredvid. Nere på marken jobbar 3 kvinnor med
att fylla sand och murbruk i påsar och tegelstenar.. dessa sätter de på huvudet för att gå en bit och lasta av i en låda som hissas upp till de män som är på taket. På taket finns alltså 4 män, 1 kvinna och 3 små barn som håller på att bygga på huset 5 våningar upp. Barnen leker där.. finns inget skyddsnät alls där. Hemskt att se små barn så högt upp utan säkerhet. Vi fick känna lite på solen där uppe. Annars har vi bara tagit det lugnt..laddat inför morgondagens utflykt till tempel tillsammans med våran guide och chaufför. Jag ska fråga honom om han kan hjälpa mig hitta lite hostmedicin eller nått.
Nu ska vi göra oss redo för lite födelsedagsmiddag.

/Miss B

Av Bettan - 10 februari 2014 08:06

Delhi visar sol idag, ca 21 grader varmt.. svensk sommar för oss, vinter för indierna. Känns märkligt att se folk gå runt i dunjackor och mössa, medan vi har leggings,kjol , linne o en kofta. Jag måste ju bara berätta.. jag hade ju lite nojja över att ha packat för många strumpor... för vem behöver 14 par när man åker till indien?! Jag packade om innan jag for.. reducerade till hälften.. hmm trodde jag, imorse upptäckte jag att resultatet blev 0 par.. jag har alltså stresspackat bort allihop!!! Bra där Miss B.
Idag har vi varit på guidad tur till old delhi och new delhi. Väldigt skönt med personlig guide och chaufför, och de va skönt att chauffören låste dörrarna när vi satt i den, för att det är så sjukt mkt människor i trafiken och på gatorna. Trafiken är ju helt galen i övrigt, ett organiserat kaos. Verkar inte finnas några uttalade regler, utan alla bara kör. Efter vårt första moské stopp. Kommer en liten flicka fram o knackar på rutan.. de gjorde mig så ont. Min första tanke var att de där kunde ha varit jag för 20 årsen. Resten av dagen avverkade vi andra tempel, india gate och departementshuset. I många tempel är det inte tillåtet med kamera och man får givetvis inte ha skor eller bara axlar. Och man måste som turist alltid ge pengar till den som vaktar skorna. Vi har sett kosssor längst gata och apor.. de är heliga djur för indien. Indierna är även experter på att parkera in så många bilar som möjligt på så liten yta som möjligt.
Indisk mat är fantastisk och god! Våra magar har fortfarande inte reagerat på den nya maten, tummen upp för det! Iövrigt är jag fortfarande förkyld och börjar bli sjukt less på det.
Vi har lite problem med wifi här, så mina inlägg kommer när de kommer... ni får ha tålamod.

/ Miss B

Ovido - Quiz & Flashcards