betty

Alla inlägg under september 2011

Av Bettan - 12 september 2011 15:30

När jag höll på att rensa ur min garderob så hittade jag ett tal, ett tal som jag höll på examensdagen i umeå, inför skäkert 100 personer. Herrejesus va jag va nervös då.. men det gick bra. Tycker talet var så himla bra att jag tänker dela med det här..


"Kära lärare på AT-programmet!

När vi klev in här på vårdvetarhuset för 3 års edan, så visste vi inte vad som väntade oss. Och tur var väl det för annars hade vi nog vänt om. Istället blev vi inkastade i OTIPM och invigda som AT-studenter på internatet av fader Benjamin. Vi har under 3 år slitit med studiehandledningar, tentor, power points, fiktiva patientfall och bikupor. Trots syrebrist under lektionerna i bostaden, verkstaden och ateljén, har vi ändå kommit så här pass långt, det tycker vi visar på en god adaptionsförmåga, men om det är en optimal match kan man ju diskutera. Ni har lärt oss hur man på ett professionellt, säkert, effektivt och för studenten tillfredsställande sätt arbetar i team. Men även påvisat evidensen av att arbetsterapi inte bara handlar om läder och skapande aktivitet.


Ett kvitto på att ni har lyckats med er indoktrinering är att vi redan i termin 2 automatiskt gjorde aktivitetsanalys i de flesta situationer. Vem kunde ha anat att tandborstning innehöll så många moment?! att vistas i offentliga miljöer kommer aldrig mer heller bli sig likt, vi ser bara anpassningar och lösningar vart vi än går. När vi nu ger oss ut för att frälsa världen genom arbetsterapi, kommer vi för alltid att vara er tacksamma för allt ni har lärt oss. Så vi från AT 1/07 vill rikta ett stort tack för att ni stöttat oss i dessa 3 år, i med och motgång. TACK!"


Dessa 7 minuterna va de längsta minuterna i hela mitt liv.. men fasen.. inte ett öga va torrt och några skratt blev det också. Ja, miss B är ju en riktig talare.. fick även när vi tog studenten 2003 hålla tal för lärarna.. så hmm ja, de lär väl bli några tal till i mitt liv kan jag ju tänka mig.


/Miss B

Av Bettan - 11 september 2011 11:55

Oj vilken produktiv helg jag har haft.. duktig är man..


igår va jag ju som sagt till mini ikea ute i valbo... o där hittade jag en efterlängtad bokhylla.. som jag egenhändigt skruvade och spikade ihop, gick ju faktiskt över förväntan. Vet inte om ni hört historien om byrån från jysk... som tog 3 dagar att skruva ihop, och under dessa dagar så hoppade x-antal grodor ur munnen, och jag var redo att slänga ut skiten från balkongen. Men jag fick ihop den efter många om och men... och den håller fortfarande ihop.  


Men så här blev resultatet av bokhyllan

   fiint blev det... 

 I den här garderoben stod alla kartongerna med böcker och pärmar.. man kunde knappt gå in i den, men nu finns de lite mer space! *nöjd*     Men jag har fortfarande lite grejjer att gå igenom innan det är klart.. men men.. jag har ju hela dagen på mig.


Igår var det lite soffhäng hos fröken M  Mysigt var det.. grönsaker och frukt med lite choklad fondue. Gott gott.. Nu vilar jag lite i garderobsrensningen.. Men en produktiv helg vill jag lova.


/MIss B  

Av Bettan - 9 september 2011 19:29

Äntligen fredag.. jag vet att många med mig tänker så... trots att jag bara jobbat 4 dagar denna vecka, så kändes de som om det var en väldigt lååång vecka. Jag vet inte va det beror på. Men jag vet ialla fall att jag är glad åt att det är fredag idag och att imorrn är det lördag.


Ikväll var det tänkt att miss B skulle på dejt.. men dejten hade fullt upp med kunder som var från en annan stad.. så det kunde bli långdragit. Snäll som man är.. så säger man " ne, men tänk inte på mig.. fokusera du på dina kunder". Så ja.. dejten hänger väl i luften nu antar jag. Men ja.. vi får väl se. Imorrn har jag ialla fall dejt med två fröknar, en resa till Ikea i Valbo vankas.. visste ni att det är sveriges minsta ikea... och jag lovar.. det är litet. Tar inte lång stund att gå igenom det, man hinner knappt blinka och fundera över vad man just såg innan man är ute ur butiken igen. Det skall inhandlas en bokhylla. För er som inte vet så har jag några kartonger i en av mina garderober just nu, fyllda med pärmar, böcker och fotoalbum. Och jag hatar.. och då menar jag verkligen HATAR kartonger.. så denna bokhylla är verkligen nödvändig. Men de lär väl bli till att packa kartongerna rätt snart känner jag på mig  

Senare på kvällen har jag dejt med fröken M, trevligt.. Det var längesen vi hittade på nått.


Och föresten.. det är på tokförlängesen som miss B hittade på nått bus.. jag brukar ju alltid hitta på knasigheter.. men nu var det ett bra tag sedan.. jag håller väl inte på att bli vuxen.. eller??? usch nej.. hemska tanke.


Ne.. nu ska jag återgå till mitt fredagsmys... mousserande vin och chokladpudding.. kan de bli bättre?! hmm jao.. om man hade en puddig att luta sig emot hade ju inte varit helt fel... men jag får nöja mig med detta tills vidare.


/Miss B 

FAn

Av Bettan - 8 september 2011 20:43

Sitter här i min onepiece o känner mig som den mest misslyckade smurf som nånsin finns.. trots att det tjatas från höger o vänster så kan jag inte ta mitt feta smurfarsle på ett jäkla gym... va é de för satans fel???

Man umgås med hurtiga människor varje dag.. och man kan ju tycka att det ska inspirera.. men min jäkla teflon smurfhjärna verkar inte fatta... blir så less på min själv!! vill inte vara miss B just nu.


Idag hade vi lite bäverspaning på jobbet.. satt och fikade på balkongen.. så plötsligt hörde vi ett brak från ån.. alltså gavleån.. och någon sa att det var bävrar i ån.. helt exalterade så skulle jag och fröken M kolla in bävrarna och tittade i nedre fönstret.. vilket resulterat att vi slog i huvet.. Eko eko eko... haha.. de måste sett roligt.


Sen kom chefen ut och undrade va vi höll på med.. "spanar bävrar".  Efter en stund så skulle hon berätta om isbjörnen knut, som tydligen dog.. fast han va ung och fräsch.. hmmm har ni någonsin sett en ung och fräsch isbjörn?? vi skratta så vi höll på dö nästan.. det lät bara så roligt.  för er som inte vet vem knut var så finns här en länk http://sv.wikipedia.org/wiki/Knut_(isbj%C3%B6rn) 

R.I.P Knut.. du unga och fräscha lilla björn.


/Miss B






Av Bettan - 7 september 2011 19:36

Vet ni.. jag är jävligt less på allt som flyger och andra trafikanter som verkligen inte vet hur dom ska gå på en gata... va fasen!!


förra veckan när jag skulle cykla hem så krockar jag med en fluga i höger öga.. och kanske 10 sek efteråt så kommer en flugjävel till o krockar med mitt vänstra öga.. Men va fan!! se er för hur ni flyger.. kan väl inte krocka hur som helst. Sen samma dag, så höll jag på att krocka med en bil... jag tror att någon där uppe försöker säga mig nått..


Sen så stör jag mig så otroligt jävla mkt på folk som går på en cykelväg... och inte ens fattar att dom är på en cykelväg.. typ "åh.. tralla la la la.. här går ja.." Men FLÖTTA DIG!! eller som min underbara vän M engång sa "UR SPÅR!!!" och vad är grejen med att gå 4 i bredd?? så man måste ta upp hela cykelvägen... o cyklisterna kan ju inte heller cykla.. lika där.. cykla 4a i bredd.. men va fan!! lite trafikvett om man får be.. Till och med stockholmarna kan cykla bättre.. BAH!!! sånt där driver mig till vansinne.. skulle kunna cykla över allihopa.


/Miss B

Av Bettan - 5 september 2011 17:53

Så var helgen över.. och är jag nöjd?.. jajjemän det är jag!


Det trodde ni inte om mig va gott folk... ne, jag visste väl de. men 1.26 sprang jag in på, en bra tid med tanke på att jag inte tränat nått innan. Men huga va slut jag var efteråt... dödare än abbas sill på burk.. huuu jobbigt. Och för att inte tala om träningsvärken efteråt.. MEN HALLÅ?!! kunde man ha så ont... jösses.. jag gjorde rätt i som tog ledigt idag, kan ju för fasen knappt gå.. de kunde jag inte igår heller. En plåga nu idag när jag skulle tvätta, springa upp o ner för trapporna. huuu


Men, nöjd är jag! och även nöjd med att jag fick träffa finaste A också.. är ju på tok för sällan som vi ses. inte bra..


Här är lite bilder från gärdet.


  Mkt folk var där..

  Lite mental uppladdning i solen innan det ska springas för livet.       Sats brudarna kör lite uppvärmning, bra jobbat tjejer! va ju bra mkt roligare att se dom än att se friskis & svettis gubbarna på vårruset.. huuu

     Startgruppen innan mig.. nu är det snart dag..  


Hoppas nu bara att jag kan ta mig till jobbet imorgon på cykel.. annars blir de jobbigt vill jag lova.. eller nja, det finns ju buss också.


/Miss B 

Av Bettan - 3 september 2011 09:22

Vilken strålande dag att köra en hel mil runt djurgården.. solen skiner som bara den och inte ett moln på himlen syns... efter en nervöst natt och en lite sisådär sömn, så vaknade jag av att kära A skicka ett sms, sen somnade jag om och vid 8 klev jag upp. Startade dagen med världens största gröttallrik.. huuu..


Men redo är jag, såg ett glatt gäng som redan är på plats där på gärdet, hehe 40 tanter som åkt en buss. Som dessutom hade en egen sång, skoj!


Nåja.. ska ladda lite till och vid halv 12 bör man väl ge sig iväg mot gärdet för att se starten.


Håll tummarna nu... får se om jag hinner med att ta några bilder.



/Miss B

Av Bettan - 2 september 2011 19:20

Hej hej hallå dagboken! tänk er.. det är september nu.. helt stört va fort det har gått..


Nu sitter jag ialla fall hemma hos min bästa vän A i sthlm, dock är hon inte hemma.. utan hon är i gbg på inköpsmässa.. Men snäll som hon är så lånar hon ut lyan till lilla miss B. För det har väl inte undgått er att miss B faktiskt ska vara med på tjejmilen imorgon.. det trodde ni inte va.. ne, jag vet.. ni har inte så höga tankar om mig, men när ni minst anar det så överraskar miss B. och här är beviset :


 

Startlappen för tjejmilen 2011!!


Var bort på östermalms IP och hämtade ut den.. jag måste faktiskt säga att sthlm har invaderats av kvinnor från hela sverige.. och dom va som galna i alla tjejmilen tröjorna.. men miss B som är väldigt snål då, köpte inget alls.. hon gick runt och plockade gratis grejer och stoppade ner i sin goodie bag! jag vet hur man "shoppar" billigt  

Nåja.. jag ångrade starkt att jag inte köpte en såndär löpar jacka.. men den kostade nästan 500:- och då blev jag dumsnål och bara gick förbi... ibland är det inte bra.. Nåja. nu har jag ju kvar stålarna.


Så imorrn går första starten kl 13... hösäckar som miss B startar ju sist av alla... och lär komma sist i mål, om jag ens tar mig runt.. huuuu


Nåja. jag ska försöka skriva nått inlägg imorgon o skvallra om hur det gick. Nu ska jag mysa ner mig i soffan här.


/Miss B 

Ovido - Quiz & Flashcards